Zie daar • 25 november 2024

De praktijk van: Irma Schaap

Deep diven met Irma

Terug naar je eigen geboorte, naar de eerste 1000 dagen van je bestaan. Met Irma ga je de diepte in als je vastloopt in je leven. Gewoontes die je nu niet meer helpen, maar je onbewust telkens weer doet, daar is Irma naar op zoek. Welk verhaal zit er onder jouw klacht? Wat is er nodig om de belemmeringen op te ruimen en lichter te gaan leven? Bewust worden, doorleven en loslaten. Irma helpt je erbij.


Nieuwe uitdagingen aangaan, intens genieten, zwanger worden, een last die van je schouders valt, vrijheid, kiezen voor een nieuwe baan, ontspanning. Zo maar een greep uit opbrengst die je ten deel kan vallen als je de diepte induikt. Ja, je moet ook zelf aan de slag: om de veranderingen vast te houden, te verankeren.


Irma is geïnspireerd door de visie van Anna Verwaal over de invloed van je eigen geboorte op je leven. De indrukken op zeer jonge leeftijd bepalen veel van je huidige gedrag, zo vertelt zij. Een verlies op jonge leeftijd kan de blokkade zijn die een zwangerschap in de weg staat. Een nare gebeurternis in het leven van je (groot)moeder, kan de reden zijn dat je moeite hebt je kind echt te knuffelen, te voelen in je hart. Aan de slag gaan met deze opgedanen en overgenomen indrukken, dat is de drijfveer van deze ervaren transformatiecoach uit Eerbeek.


Welke vragen worden behandeld door Levenscoach Irma Schaap? Denk aan vermoeidheid, onvrede, boosheid, angst, bang voor verandering, maar ook niet zwanger kunnen worden, onbegrepen bloedverlies, seksueel misbruik, borstvoedingsproblemen of verlieservaringen.


Heb jij ook een vraag of kwestie waar je in vastloopt? Kijk op www.irmaschaap.nl of regel een afspraak via contact@irmaschaap.nl


Meer client- en praktijkverhalen

door Claudia van Leent 28 april 2025
'Volgende maand zie ik je zwanger terug', zei de verloskundige tegen Emma na haar miskraam. ‘Dat gebeurt iedere vrouw, je kunt in ieder geval zwanger worden. Einde consult. Het was niet waar Emma behoefte aan had, toen ze haar vruchtje in het toilet zag liggen. Einde zwangerschap, maar ook het einde van haar dromen over deze baby. Emma was verdrietig dat haar eerste zwangerschap zo afliep. Ze voelde zich eenzaam na de woorden van de verloskundige. Wat had ze fout gedaan? Ze dacht nog niet aan een volgende zwangerschap, maar was nú teleurgesteld, verdrietig en boos. Ze had allerlei gevoelens waarvan ze niet wist of dat er nou bij hoorde. Wat moest ze er mee? Haar vriend wist dat ook niet en hield zich vast aan de woorden van de verloskundige. Die zou het toch wel weten? Een tijdje later was Emma weer zwanger. Ze verheugde zich op de komst van nieuw leven en voelde zich vanaf de eerste dag helemaal zwanger. Twee maanden later bleek het weer mis. Bloedverlies. Emma meldde zich bij de verloskundige, die na de echo constateerde dat het kindje niet meer leefde.  Ze werd naar huis gestuurd om haar lichaam zelf de tijd te geven de zwangerschap af te stoten. Het werd een verdrietige week. Bloedend en radeloos lag Emma op bed. Ze voelde zich verloren, leeg en had veel vragen. Haar vriend keek machteloos toe. Emma ging opnieuw een proces van rouw en verlies in, ook deze keer zonder steun van haar verloskundige. Weer die eenzaamheid. Weer herstellen. Ging het ooit goedkomen met haar? Kon zij wel een kindje dragen? Emma’s zelfvertrouwen had een flinke deuk opgelopen. De woorden van de verloskundige zingen nog altijd rond in haar gedachten: ‘Volgende maand zie ik je zwanger terug.’
door Ken je 23 april 2025
Fenneke luistert met een open hart
door Andrea Ivanovic 14 april 2025
Lieke vertelt over haar miskraam, nu een jaar geleden: Het overkwam mij, een miskraam. Ik weet dat het “veel voorkomt,” dat het iets is wat je lichaam vaak zelf oplost. Iedereen praat erover alsof het normaal is, alsof het gewoon een onderdeel van het leven is. Maar toen ik daar zat op het toilet, geconfronteerd met bloed en pijn na 10 weken zwangerschap, voelde het allesbehalve normaal. Het was alsof een stuk van mij werd weggerukt, een leegte die niemand leek te zien. Ik was verbaasd, zelfs een beetje geschrokken, hoeveel impact het op mij had. Het voelde alsof de wereld gewoon doorging, alsof niemand begreep hoe groot dat verlies voor mij was. Mijn lichaam had zijn ‘werk’ gedaan, maar mijn hart had het nog lang niet verwerkt. Ik voelde verdriet dat diep ging, een pijn die niet zomaar wegwaaide.  Wat me ook raakte, was hoe weinig aandacht er voor is. Het was alsof ik door moest, alsof rouw en verdriet niet helemaal gepast waren. Maar dat kon ik niet. Dit had tijd nodig. Ik moest ruimte vinden om dit te verwerken, om mezelf toe te staan verdrietig te zijn. Hoe ‘normaal’ het ook mag zijn voor anderen, het was allesbehalve gewoon voor mij.
Alle nieuwsberichten